Kippenlevertjesragout

Lekker voor wie dol is op kippenlevertjes: dit is een lekkere kippenlevertjesragout met paprika, champignons en witte rijst.

* Ca 400 gram kippenlevertjes
* 1 rode en 1 gele of groene paprika
* 250 gram champignonsKippenlevertjesragout-met-rijst
* 1 grote ui
* 1 teen knoflook
* 1 eetl. tomatenpuree
* Rijst (veel of minder naargelang de honger is)
* Peper en zout
* Bouillonblokje
* ca 200 cc water

Snij de levertjes in stukken en haal er de witte vetsliertjes af, paprika’s in grote stukken snijden van 2 bij 2 cm. Ui grof en knoflook zeer fijn snijden (kern eruit halen). Champignons schoonmaken en in schijfjes snijden, water met bouillonblok warm maken.

In bakpan knoflook en ui aanfruiten in boter of olijfolie, daarin de levertjes snel garen. Erbij de paprikastukken, de tomatenpuree en de champignons. Enkele minuten laten bakken. Nu het bouillonnat eroverheen en dit kruiden met peper en zout. Deze massa nu 10 minuten laten sudderen. Eventueel wat binden met maïzena of een ander bindmiddel. Terwijl je dit gerecht maakt kook je de rijst.

Serveertip: Rijst op bord, de kippenleverragout er wat op en opzij bijleggen en garneren met tomaat. Een verse groene salade en stokbrood maken het gerecht tot een waar smulfestijn. Smakelijk eten!

Dit recept is 1889 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.