Aubergine di Luca

In Italië zijn restaurantjes waar je voor 10 euro een vóór en een hoofdgerecht kunt kiezen uit de dagkaart. Daarop staan dan wel 5 voorgerechten en 5 hoofdgerechten. Als een bepaald gerecht populair blijkt te zijn en je komt wat later om te eten, dan kan het ook zomaar op zijn. Maar ja, dat is de verse keuken van Italië.
Laatst kozen we een pasta met ragù…zalig,en als hoofdgerecht versgebraden plakken rosbief met wat gebakken aardappeltjes en als groente een hoopje auberginestukjes. Eigenlijk zagen ze er helemaal niet zo aantrekkelijk uit, maar toen we ervan proefden……echt zalig, een beetje zoetig. Ik heb aan Luca het recept kunnen ontfutselen en geef het graag aan jullie door.
Ik heb dit gemaakt van slechts één aubergine (in het Italiaans melanzane), dus de hoeveelheid is voor grote groente-eters voor 2 personen. Wil je een kleine versiering op het bord, dan kun je er wel 4 borden mee garneren.

* 1 aubergineAubergine-di-Luca
* 1 witte ui (die is zoeter dan de gewone of rode ui)
* 2 tenen knoflook
* Handje versgehakte peterselie of 1 eetl gedroogde
* 1,5 eetlepel aceto balsamico, zoete
* 2 blaadjes gehakte salie
* Takje tijm
* 1 theelepel gedroogde oregano
* p/z
* Olijfolie
* Nog een scheutje water

Was de aubergine en snij hen doormidden en daarna in 3-en. Snij het hele zachte gedeelte weg en snij de repen in ongelijke stukken van ca 2 cm. Snij de ui in snippers en de knoflook fijn, kern eruit halen. Fruit dit zacht in olijfolie en voeg er dan de auberginestukjes bij. Bak ze even aan. Doe er de aceto balsamico erbij en de kruiden en roer alles goed door elkaar. Laat dit stoven op zacht vuur met het deksel op de pan. Roer er af en toe even doorheen.
Als de aubergine mooi gaar is na 20-25 minuten giet er dan nog wat mooie olijfolie overheen en meng die nog even erdoor. Laat de groenten staan met deksel op de pan. Vlak voor het opdienen even opwarmen.

Smakelijk eten!

Dit recept is 3381 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.