Aubergine grill

Kennen jullie de Italiaanse antipasti bar? Nou, dat is een tafel vol met heerlijkheden waaruit je kunt kiezen voordat de maaltijd begint. Een soort appetizers, tapas, kleine hapjes om in de stemming te komen. Vast onderdeel zijn schalen met gemengde groenten, aubergines (melanzane), courgette (zuccini) en paprika (pepperoni). En nu komt het! Van mijn Italiaanse buurvrouw Patrizia heb ik geleerd hoe je deze gegrilde groenteplakken kunt grillen en op smaak brengen zonder ladingen olijfolie. En ze smaken superlekker dat verzeker ik jullie! Ik geef het recept om aubergineplakjes te grillen en je kunt dit dus ook toepassen op de andere groenten. Het is bij de paprika wel beter om het dunne velletje eraf te schaven of te grillen.

* 2 mooie grote auberginesAubergine-grill
* Flinke scheut mooie olijfolie
* Scheut gewone balsamico
* Flinke teen knoflook
* Hand gehakte verse peterselie
* Hand gehakte verse basilicum
* Peper en zout

Maak eerst de dressing voor de reeds gegrilde aubergineplakken. Meng daarvoor de
olie, aceto balsamico, een zeer fijn gehakte knoflookteen zonder kern, de
peterselie, basilicum en wat peper. Zout hoeft niet want die komt al op de
schijven voor het grillen! Was de aubergines en schaaf er met de dunschiller in
de lengte repen vel af, ze krijgen nu een soort zebravelletje. Snij ze in
plakken van ca 1 – 1,3 cm dik. Leg de plakken op een keukenrolpapier en strooi
er dun wat fijn zout overheen. Laat dit zout ca 10-15 minuutjes intrekken, je
ziet dat er nu vocht uit de schijfjes komt. Veeg dat vocht er met keukenrol af.

Zet een koekenpan met Tefalbodem op hoog vuur en gril daarin zónder olie of
boter de schijven mooi bruin. Leg ze op een schaal en bestrijk ze met wat
dressing. Ga verder en leg een tweede laag boven op de eerste laag met weer die dressing. Laat als alle schijven op de schaal liggen alles afkoelen en zet het
weg, liefst een dag, want ze worden steeds lekkerder.
Buon appetito!!

 

Dit recept is 11203 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.