Auberginerolletjes uit de oven

Prachtig groentengerecht uit de Italiaanse keuken – kun je de dag voor je
diner helemaal klaarmaken!

* 2 grote aubergines Auberginerolletjes-uit-de-oven
* 12 staafjes Parmezaanse kaas (zo groot ongeveer als een frietje)
* Rode pesto
* Kopje fijngehakte verse peterselie
* Flinke teen knoflook fijngeperst
* Kleine groene paprika (is wat pittiger) heel fijngesneden
* Olijfolie extra vergine
* Grote tomaat in schijfjes en die weer gehalveerd
* Zout

Hulpmiddelen: Oven – platte ovenschaal van ongeveer 20 x 30 cm – grilpan of plaat

Voorbereiding: Maak een mengsel van de peterselie, knoflook, pesto en de fijne groene paprikastukjes en laat de smaken op elkaar intrekken.

Bereidingswijze: Aubergines over de lengte in plakken snijden van ca. 1 cm. dikte. In schaal doen met wat zout ertussen. Bovenop een bord leggen met een flink gewicht daarop. Nu trekt er veel vocht uit de plakken aubergine. Vervolgens na ca. een half uur het vocht weggieten en de plakken droogdeppen. Op de grill de plakken een mooi kleurtje geven om en om. Leg een plak voor je neer en smeer het in met het mengsel van de peterselie, knoflook, pesto en groene paprikastukjes, dat ziet er een beetje groen uit. Nu aan het begin van de lange schijf zo’n staafje Parmezaanse kaas dwars erop leggen en de augergineschijf oprollen. Verwerk zo alle schijven en leg ze netjes in twee rijen in de ovenschaal. Als de schaal vol is (ongeveer 3 rolletjes per persoon) leg je op elk rolletjes een vers plakje tomaat. Besprenkel nu het gerecht met wat mooie olijfolie. In voorverwarmde oven ca. 10 min. op 180 graden.

Serveertips: Als groentengerecht heel gemakkelijk voor te bereiden en als je de rolletjes in een alu ovenschaal legt, kun je ze ook heel gemakkelijk invriezen! Het enige wat je dan hoeft te doen is de schaal ontdooien en 10 minuutjes in de oven!!!