Bami Goreng

Mijn moeder heeft al in de jaren ‘60 bami, nasi en veel heerlijke Italiaanse gerechten gekookt. Zij was haar tijd ver vooruit! Laatst vond ik haar handgeschreven recept voor bami en dat maakte dat ik dit heerlijke Oosterse gerecht ook zelf gemaakt heb. Zij had indertijd nog niet de hulp van Conimex voor de kruiderij, ik heb daar wel gebruik van gemaakt.
En de bami was zalig!

* 1 varkenshaasjeBami-Goreng
* 1 ui
* 2 tenen knoflook
* 400 gram Chinese roerbakmix groenten
* 1 zakje Conimex Bami Goreng (mix van gedroogde groenten en kruiden)
* Ca 300 gram gedroogde mie-nestjes, ik gebruik die van Honig
* 2 eieren
* 1 theelepel sambal oelek
* Scheut ketjap manis
* Augurken
* Atjar tjampoer
* Gedroogde uitjes
* Satésaus

Snij het vlees in kleine blokjes van ca. 1,5 x 1,5 cm.; de ui in snippers en de knoflook in hele fijne snippertjes, haal eerst de kern eruit. Maak satésaus en bak twee eitjes in de pan. Breng in een ruime pan water met wat zout aan de kook, daarin gaat nu de mie en dat duurt voor de Honig mie ca. 8-9 minuutjes. Haal de nestjes na enkele minuten uit elkaar.
Giet nu wat bakolie in een wok en bak hierin eerst de ui en knoflook licht aan, dan de vleesblokjes erbij laten bruinen. Zorg dat ui en knoflook niet aanbakt! Als het vlees gaar is (en dat is met varkenshaas supersnel), roer er dan het zakje gedroogde Conimex door en een scheut ketjap. Tenslotte de sambal. Nu snel de verse groenten erin even lekker meebakken.
Waarschijnlijk kun je nu de mie-nestjes afgieten en even koud afspoelen. Roer ze door de mix in de wok en klaar is je bami!
Op het bord een feest maken van de bami, ei, satésaus, atjar, augurk en als laatste toefje op alles wat gedroogde uitjes.
Geniet!

Dit recept is 7535 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.