BBQ wokkelsalade

Een zomerse pasta salade, die heerlijk smaakt als lunch of bij een BBQ, hij lijkt misschien wel op de pasta fusilli salade die je ook in het hoofdstuk “pasta” aantreft, maar deze smaakt absoluut anders.
Misschien is het een klein probleem om die grote witte bonen in Nederland te kopen, maar ach, dan laat je die vervallen, of je doet wat meer sperziebonen erin.
Op onze BBQ zal deze pasta niet snel ontbreken, want er wordt altijd om gevraagd!!

 

* 500 – 600 gram wokkelpastaBBQ-wokkelsalade (fusilli)
* 1 rode paprika
* 1 gele paprika
* 100 gram sperziebonen te vervangen evt. door een flinke handvol diepvriesdoperwtjes)
* 1 blikje fagioli bianchi di spagna (grote witte bonen)
* 1 rode ui
* 3 tenen knoflook, kern eruit, in hele fijne stukjes
* Mooie olijfolie
* 1 eetlepel groentebouillonpoeder
* Handvol versgehakte peterselie
* 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
* 10 groene olijven, in plakjes gesneden
* 10 zwarte olijven, in plakjes gesneden
* 6 knakworstjes in plakjes gesneden

Kook de pasta al dente in ruim water met zout. Giet de grote witte bonen af en marineer ze een poosje met wat appelazijn en peper en zout. Fruit in koekenpan in olie de fijngesnipperde ui en knoflook. Wat en schil de paprika’s en schil met de dunschiller zoveel mogelijk van het velletje eraf. Snij de paprika in stukjes en fruit ze mee met de ui.

Als de pasta gekookt is, afgieten en in de pan terugdoen. Roer er een flinke scheut van je lekkerste olijfolie doorheen en de groentebouillonpoeder. Was en hak de peterselie. Meng nu alles door de pasta, eerst de ui en paprika, dan de rest, de bonen, olijfjes en worstjes, alles plus de peterselie en de gedroogde kruiden. Nog wat op smaak brengen met wat peper en zout en alles goed mengen.
Presenteren op een grote schaal.
Smakelijk eten!

Dit recept is 3012 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.