Witte reuzenbonensalade

Ken je ze, die enorme heerlijke grote witte bonen uit het Mediterraanse gebied, de Duitsers noemen ze weisse Riezenbohnen, de Italianen noemen ze Fagioli bianchi di Spagna ( witte bonen uit Spanje).
Ik weet niet of ze hier in Nederland te koop zijn, maar als je ze kunt kopen, direct doen, want je kunt er heerlijke dingen mee doen!

* 2 blikjes van 400 gram witte reuzenbonenWitte-reuzenbonensalade1
* 1 rode ui in hele fijne sliertjes
* 3 eetlepels gedroogde tomaten op olie, fijngesneden
* Eetlepel kleine kappertjes of grotere, die je dan even fijner moet hakken
* 2 eetlepels fijngehakte peterselie
* Scheut mooie olijfolie
* Peper en zout

Laat de bonen uitlekken en spoel ze even onder de koude waterkraan. Doe ze in een schaal en voeg er alle ingrediënten aan toe. Roer alles goed om en zet Cannellinibonensaladehet minstens een uur weg in de koeling zodat alle smaken goed op elkaar kunnen intrekken.
Erg lekker bij een zomerse maaltijd.

Dit recept is 1796 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.