Bloemkoolsaus klassiek

Het heeft eventjes geduurd, maar ik heb het originele bloemkoolsausje van mijn moeder op de kop kunnen tikken. Zó presenteerde zij ons haar hele gekookte bloemkool, met een heerlijke bloemkoolsaus erover!

* 25 gram boter bloemkool
* 25 gram bloem
* 1,5 dl. melk
* 1,5 dl. bloemkoolnat
* 3 eetlepels geraspte kaas
* Zout
* Peper
* Nootmuskaat

Smelt de boter in de pan en roer er de bloem doorheen. Meng het bloemkoolnat en de melk. Roer beetje voor beetje dit vocht door het bloemmengsel. Roer flink zodat de klontjes verdwijnen. Lukt het niet helemaal met je spatel, gebruik er dan even een garde bij. Als de saus mooi glad is roer je er de kaas door, deze smelt dan mooi door de saus. Als je niet van kaas houdt, mag je dit laten vervallen. Breng de saus op smaak met peper en zout. Over de bloemkool gieten en bestrooien met nootmuskaat. Direct opdienen.

Dit recept is 39846 keer bekeken

2 reacties op “Bloemkoolsaus klassiek

  1. fantastisch, ik ben 73, vergeet nog wel eens wat, dit is zoals ik het ken. Ik doe het ook wel met i.p.v. de nootmuskaat:
    kerrie en ketjap.
    ik ben nu weer een klein boekje aan het bijhouden.
    bedankt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.