Boemboe Smulmama

Je eigen boemboe maken, die lekkere pittige saus om te eten met heerlijke garnalen of lekkere stukjes kip. De hoeveelheid rode currypasta in dit recept bepaalt hoe “heet” je het wil eten!

* 1 eetlepel rode currypasta, afgestreken 
* 1 scheutje wokolie
* 1 theelepel gemberpoeder
* 1 theelepel kurkuma
* 1 theelepel knoflookpoeder
* 1 blikje kokosmelk ca 270 cc
* Scheutje ketjap manis
Als je curry te “heet” is naar je zin, kun je hem wat milder maken met wat suiker en citroensap, gewoon met weinig beginnen en goed proeven. Eventueel verdunnen met water en binden met maïzena.

Verhit de olie in een pan en bak hierin enkele minuutjes de currypasta, doe er de kokosmelk en kruiden bij en laat de curry enkele minuten zacht pruttelen. Proef of hij goed is. Bedenk wél dat de smaak nog wat zachter wordt door de andere ingrediënten waar de boemboe straks doorheen gaat, zoals bijvoorbeeld, de kipstukjes, boontjes en tomaatstukjes.
Indien nodig milder maken en eventueel dikker maken.
Je kunt deze boemboe heel goed gebruiken bij mijn recept Thaise curry met kipfilet. Dat recept vind je ook onder Oosters op deze pagina
Hij vervangt hierin de currypasta van Conimex!

 

Dit recept is 225 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.