Bonensalade

Voedzaam en heerlijk, anders kan ik deze bonensalade niet noemen. Ik heb hem gemaakt bij een heerlijke schnitzel en Parijse aardappeltjes uit de oven, nou ik kan jullie vertellen, dat was smullen!
Dit recept is voldoende voor twee personen.

* 200 gram sperzieboontjes
* 1 blik grote witte reuzenbonen (blik Bonduelle)
* 10 zoete tomaatjes, liefst roma, in vieren
* Halve rode ui, in dunne halve maantjes
* Handje platte peterselie, gehakt
* Handje bieslook, in kleine stukjes
* Scheutje olijfolie
* Scheutje koolzaadolie
* Scheut witte wijnazijn
* Scheutje zoete balsamico, liefst witte
* 2 eetlepels citroensap
* Peper en zout naar smaak

Kook de gehalveerde sperzieboontje 10 minuten, giet ze af en laat ze afkoelen in de pan. Spoel de witte reuzenbonen goed onder koud water en laat ze afdruipen.
Maak je salade ongeveer een half uurtje voor het eten klaar.
Meng daarvoor in een mooie saladeschaal de afgekoelde sperzieboontjes en de witte bonen met de andere ingrediënten en zet de schaal afgedekt in de koeling.

Smakelijk eten!

Dit recept is 2268 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.