Borrelsticks speciaal

Je kent ze wel die stokjes waaraan je een kerstomaatje prikt en daarna een minibolletje mozzarella met tenslotte een blaadje basilicum: jawel de kleuren van de Italiaanse vlag. Lekker hoor, echt wel, maar lang niet zo speciaal als de stick die ik hier voor jullie heb gemaakt.
Een explosie van smaken aan een stokkie, heerlijk bij de borrel.

* Een doosje met 20 minibolletjes mozzarella Borrelsticks-speciaal
* 20 blaadjes basilicum
* 3 sneetjes bruin brood
* 1 flinke teen knoflook
* Olijfolie
* Peper en zout
* 5-6 plakken parmaham|
* 20 wat grotere sticks

Giet wat olijfolie in een schaaltje en doe er wat versgemalen peper en zout bij, even mixen en daarin de bolletjes mozzarella even laten marineren.
Intussen schil je de teen knoflook, maak er aan een kant een plat vlakje aan. Rooster je sneden bruinbrood en wrijf ze even in met de vlakke kant van je knoflookteen. Snij de korsten van het brood en verdeel de sneden in mooie vierkante plakjes van ca 2,5 bij 2,5 cm. Verdeel de parmahamschijven in gelijke delen, in drieën of in vieren.

Goed, alles staat of ligt klaar, daar gaan we:
Prik eerst een brokje brood aan de prikker, dan de ham, de mozzarella, een blaadje basilicum en tenslotte weer een stukje brood. Leg ze mooi naast elkaar op een schaal en maak er later de blits mee!!!

Dit recept is 3854 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.