Cakejes van Huguette

Eigenlijk is het maken van je eigen taartjes niet zo moeilijk, dat blijkt wel als je dit recept leest van mijn vriendin Huguette. Ze smaken erg lekker, je kunt er helemaal je eigen draai aan geven, Huguette vult ze met vruchtjes en slagroom, maar je kunt de bodem ook eerst bedekken met een lekkere pudding of vla; dit is eigenlijk een erg leuk recept om te maken samen met je kinderen of kleinkinderen!!

Voor 10-12 cakejes met een doorsnee van ca 6-7 cm of een grote vlabodem van 24 cm Cakejes-van-Huguette doorsnee.
* 100 gram roomboter op kamertemperatuur
* 100 gram gewone suiker
* 2 hele eieren
* 100 gram zelfrijzend bakmeel

Verwarm je oven voor op 180 graden. Mix de boter met de suiker en voeg er dan een voor een de eieren bij. Nu de bloem erdoor roeren. De vormpjes invetten en nu vullen met het beslag, ongeveer een goeie eetlepel vol.
Zet de vormpjes in de oven ongeveer 12 minuutjes en laat ze daarna afkoelen. Nu kun je ze vullen met alles wat lekker is, hier zijn ze gevuld met een laagje slagroom en verse vruchtjes.
Maak het helemaal af met een dun laagje poedersuiker erop.

Dit recept is 1582 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.