Tomatensoep van Hellen

Weer zo’n heerlijk recept om een verse tomatensoep te maken. De combinatie van tomaten uit blik en ui met verse kruiden komt vaak voor in de Italiaanse keuken. Maar daardoor krijg je dan ook die verrukkelijke smaken en aroma’s waarvan je gaat watertanden!
Dit recept is goed voor een flinke pan heerlijke tomatensoep waar je de hele familie blij mee maakt!

* 5 blikjes gepelde tomaten van Heinz, elk 400 gramHellen's-tomatensoep
* 4 gewone uien in snippers
* 2 flinke tenen knoflook, kern eruit, in hele fijne snippertjes
* Flinke handvol verse tijm
* Flinke handvol verse basilicum
* 1,5 liter groentebouillon (mag van blokjes of poeder)
* Per kop soep een eetlepel Parmezaanse kaas
* Mooie olijfolie
* Peper en zout

Giet een flinke scheut olijfolie in een stevige pan en fruit hierin de ui aan, na enkele minuten ook de knoflook erbij en de tijm. Na ongeveer 10 minuutjes, als de ui mooi gegaard is en de tijm zijn smaken heeft afgegeven komen de tomaten erbij.
Breng dit tegen koken aan  en proef even of hij lekker zoet is. Laat de staafmixer nu even door de soep gaan, maar maak er geen tomatenpuree van, je mag gerust de stukjes tomaat en ui blijven zien! Nu de bouillon erbij, kijk zelf maar hoe dik je de soep wilt, maar maak hem niet te dun, want dat is niet lekker.

Breng de soep op smaak met peper en zout. Vul je soepkommen, giet er een scheutje olijfolie in en bestrooi de soep met een eetlepel kaas en verse basilicum.
Smakelijk!!!!

Dit recept is 4999 keer bekeken

2 thoughts on “Tomatensoep van Hellen

  1. Hoi hoi, mjammie, ziet er lekker uit! Deze soep is zo bijzonder vanwege het meebakken van de verse tijm en vanwege de uien die je best een beetje mag laten aanbakken. Juist die twee handelingen geven een fantastische smaak aan de soep! En… hoe korter je de tomaten laat koken, hoe zoeter de soep!
    Groetjes Hellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.