Carpaccio di Tonno

Dit simpele maar heerlijke gerecht werd bereid door een Italiaanse chef. Ik
heb er mijn eigen draai aangegeven. Je hebt een goed scherp mes nodig want het  vraagt enig precies snijwerk.
Het recept is voldoende voor 2 personen.

* 10 dungesneden plakjes verse tonijnCarpaccio-di-Tonno
* 1 kiwi
* ¼ meloen met liefst  oranje vruchtvlees
* Olijfolie
* Aceto Balsamico, de zoete
* 1  courgette, middelgroot
* 1 wortel
* 1 selderiesteel
* 1 bosui
*  Handje fijngesneden (liefst platte) peterselie
* ½ limoen
* Peper en  zout

Laten we het eerst hebben over de Balsamico azijn (Aceto Balsamico). Er zijn heel veel verschillende soorten van deze heerlijke meestal diepdonkergekleurde azijn en ze smaken ook nog vaak verschillend. Voor een interessant artikel over deze traditionale Italiaanse “azijn” verwijs ik je graag naar een artikel onder het hoofdstuk “ANDERS”

Was de groenten. Snij de zijkanten van de courgette en snij ze overlangs en julienne (=lange dunne reepjes). Snij deze reepjes nu in mooie kleine blokjes en doe alles in een mengschaal. Doe hetzelfde met de wortel, de selderie en de bosui. Voeg hier de fijngehakte peterselie bij en het sap van een uitgeknepen limoentje. Kruid het met wat peper en zout en meng alles goed door elkaar. Zet deze groenten weg in de koelkast om te marineren, laten we zeggen 30 minuutjes. Snij nu uit de meloen een aantal mooie oranje bolletjes voor de garnering.
Leg op elk bord een bergje sla en besprenkel het met wat olijfolie en zout, niet te veel. Drapeer de tonijnplakjes er tegenaan, mooi in een rondje. De sla moet ertussen goed zichtbaar blijven. Leg nu bovenop het slabergje een meloenbolletje en nog enkele aan de rand van het bord. Haal de dressing uit de koelkast en drapeer met een eetlepel wat van deze groetenmarinade over elk stukje tonijn. De kruiden van de dressing geven nu een soort garing aan het tonijnvlees! Snij mooie plakjes van de kiwi en leg die ook rondom op het bord. Tenslotte: als je mooie dikke zoete Aceto Balsamico hebt, maak daarmee dan enkele dunne lijntjes dwars over de carpaccio, mmmmm.

Buon appetito!

Dit recept is 3191 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.