Carpaccio van zalm en asperges

Een bijzondere carpaccio die bij het voorjaar past, dan zijn de witte asperges immers op hun best. Rauwe asperges, je zou denken, mmm wat is dat? Maar je moet het echt proeven, het is zalig!!! 

* 500 gram verse zalmfiletCarpaccio-van-zalm-en-asperges
* 6 flinke asperges
Voor de dressing:
* 6 eetl. olijfolie extra vergine
* flinke kneep citroensap
* 1 eetl. balsamico azijn
* peper en zout van de molen
* Voor de garnering eventueel wat namaak zalmeitjes en een tomaat.

Let op: Gerecht klaarmaken ongeveer een uur voor opdienen i.v.m. het marineren van de zalm.

Zet 4 platte borden klaar. Meng de marinade en bestrijk de bodem van de borden hiermee. Snij nu van een mooie verse zalmzijde dunne plakjes af en bedek daarmee het platte gedeelte van het bord. Als je de zalm niet dun genoeg kunt snijden, leg dan de sneetjes zalm even tussen folie en plet de zalm met een vleespletter of als je die niet hebt met iets anders zwaars en vlaks! Strijk hierover opnieuw de dressing, hierdoor gaat de zalm heerlijk smaken. Zorg wel dat de dressing wat pit heeft en een zuurtje van de citroen, anders blijft de zalm te flauw! Schaaf nu van reeds schoongemaakte dikke witte asperges mooie lange krullen in de lengte en drapeer die op de zalm, niet netjes maar meer als een Chinees teken.Ook hierover kun je nog wat dressing druppelen. Garneren kun je met van alles, maar wat roze namaak zalmeitjes of wat veldsla en een klein opengewerkt tomaatje maken er vast een mooi plaatje van, dat ook nog lekker smaakt!

Dit recept is 4414 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.