Ceviche met sinaasappel

Als je van vis houdt dan is het eten van gemarineerde rauwe vis echt een genot! In dit gerechtje zorgen de sappen van het fruit en de wijn ervoor dat je zeebaarsfiletjes een bijzonder lekkere, hele zachte smaak krijgen. De lente-uiringetjes en de rode peperringetjes zorgen voor het pittige tegenwicht. Dit recept is voor 2 personen.

* 1 mooie sappige sinaasappel Ceviche-met-sinaasappel
* ¼ citroen
* 3 lente-uitjes, in schuine ringetjes
* 2 eetlepels droge witte wijn
* 3 zeebaarsfilets
* ½ rode peper, in hele dunne sliertjes
* 2 takjes dille, fijngesneden
* 4 eetlepels mooie olijfolie
* 10 spinazieblaadjes
* Peper en zout

Haal de graatjes uit de filets (als ze er nog inzitten) en haal met het vismes het velletje van de vis. Snij de filets overdwars in gelijke repen. Leg ze plat naast elkaar op de borden. Haal de schil van de sinaasappel en snij de vrucht overdwars doormidden. Pers een helft uit in een kom en snij van de andere helft mooie dunne plakjes. Pers ook de citroen uit bij het sap van de sinaasappel en doe er de witte wijn bij.
Bestrooi de vis met wat peper en zout en schenk het sap over de filetjes. Laat dit zo 30-60 minuten koel afgedekt staan. Was en droog de spinazieblaadjes.
Vlak voordat je de borden opdient verdeel je wat mooie olijfolie over de vis, en daarna de sinaasappelschijfjes, spinazieblaadjes, rode peper en lente-ui. Helemaal af is het met wat dille erover.

 

Dit recept is 3475 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.