Chinese kippensoep

Van mijn schoonzusje Agnes kreeg ik het recept voor een verrukkelijke
Chinese kippensoep, even wat anders en wat een smaken! Deze soep is uitstekend geschikt om te maken als je eens niet zoveel tijd hebt en tóch een smakelijke soep wilt eten. Dit recept is goed voor een flinke pan van wel ca. 2,5 liter soep.

* 2 grote potten kippenbouillon met kippenvlees erin
* Water, zie beschrijving recept op de potten
* 1 kipfilet
* 2 blokjes kippenbouillon Chinese-Tomatensoep-van-Agnes
* 1,5 prei
* 2 handen vol fijne mie
* 3 eieren
* 200 gram tomatenpuree
* 6 eetlepels suiker
* 6 eetlepels ketjap
* 2 eetlepels aceto balsamico
* Een theelepel sambal
* Zout, peper naar smaak

Kook de kipfilet gaar in water met wat zout. Giet de potten kippenbouillon in een grote pan en leng dit aan met water volgens opschrift op de pot, meestal met 3 keer de inhoud per pot. Was de prei en snij ze in dunne ringen. Voeg de bouillonblokjes bij de soep. Voeg ook de in stukjes gesneden kipfilet, de tomatenpuree, de suiker, ketjap en sambal toe en laat de soep garen. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Kook intussen wat Chinese of Japanse fijne mie gaar volgens recept en laat deze staan tot bij het opdienen. Spoel hem dan even met gloeiend heet water.
Kluts steeds een ei met een scheutje water en wat peper en zout. Doe een klein scheutje olie in een grote koekenpan en giet het eimengsel hierin. Laat het zacht garen en draai het na enkele minuten om. Als het goed gaar is haal je het uit de pan en snij je het in dunne reepjes.
Opdienen:
Leg in elke soepkom wat mie en ei-sliertjes en vul hem verder met de heerlijke gloeiendhete soep.
Mm, dat wordt smullen! Smakelijk eten!

 

 

Dit recept is 2599 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.