Courgette – Crèmesoep

Heerlijke zachte soep verrassend van smaak en supergezond, het recept is voldoende voor tenminste zes personen!

* 3 eetlepels olijfolie extra vergineCourgettecremesoep
* 3 courgettes
* 4 knoflooktenen
* 1-2 flesje room culinair (= 0,4 liter) of 2,5 dl room
* 1 liter water
* Handje verse basilicum
* Handje verse peterselie
* 2 kruiden bouillonblok
* 2 flinke aardappels, reeds gekookt
* Gemalen zwarte peper en gemalen zout
* Geraspte kaas
* Als je hebt wat fijngesneden verse zalm, tonijn of kleine gekookte garnalen
* Eventueel een extra scheutje olijfolie.

Schil enkele lange stukken van de bast van een courgette, voor de garnering. Snij daarna de courgettes in grote blokken en fruit ze samen met de in schijfjes gesneden knoflook in de olie (haal wel de kern uit de tenen!) ca 10-15 minuutjes. Dit nu fijn cutteren met de staafmixer. Voeg de room en het water toe en laat dit even mooi warm worden. Voeg nu de fijngesneden kruiden en de bouillonblokjes toe en breng tenslotte de soep op smaak met peper en zout. Stamp de gekookte aardappels fijn, nooit pureren, dan krijg je aardappelslijm !!!

Soep opdienen in mooie soepkom en garneren met wat kaas en de snippers flinterdun gesneden courgetteschil. Als je de verse vis hebt leg dan op elke kom wat snippers ervan. De vis gaart in de hete soep terwijl je hem van je pan naar je gasten brengt. Naar smaak nog een klein scheutje olijfolie erover gieten.

Smakelijk!

Dit recept is 2864 keer bekeken

3 reacties op “Courgette – Crèmesoep

  1. Superlekker geworden van onze eigen megacourgette! Ik heb er ook nog ui en nootmuskaat bij gedaan en minder water toegevoegd. Bedankt voor het recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.