Courgettebootjes

Heerlijk gevulde courgette bootjes uit de oven.

* 4 niet te grote courgettesCourgettebootjes
* 300 gram gare erwten (vers of uit de diepvries)
* olijfolie
* 2 hele rauwe eieren
* peper en zout van de molen
* 2 eetl. paneermeel
* 2 eetl. pittige strooikaas
* 1 eetl. fijngesneden verse peterselie
* 3 eetl. gesnipperde gekookte ham
* evt. 4 plakjes smeltkaas

Was de courgettes en maak er 4 bootjes van als volgt: snij over de lengte eenderde eraf. Van het grootste deel maken we de bootjes. Snij de courgette doormidden en hol elk deel uit tot een bootje.

Bereidingswijze:
In wat olie de bootjes 2 tot 3 minuten om en om aanbakken. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Voor de vulling:
doe in een grote schaal de gare erwten, daarbij de eieren, wat peper en zout, de paneermeel en strooikaas, peterselie en ham. Goed mengen. Vul hiermee de bootjes. Deze ca 15 minuten in de oven op 180 graden. Je kunt eventueel over elk schuitje voordat je ze in de oven schuift nog een plakje smeltkaas leggen.

Dit recept is 1857 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.