Courgettemousse met ham

Een hapje vooraf is eigenlijk te weinig eer voor dit zalige kleine gerechtje
dat je aan je gasten kunt serveren tijdens “de borrel” voorafgaande aan je
diner.
Het vraagt wel wat tijd, reken op een half uurtje, maar je kunt het ruim van te voren, een hele dag zelfs, maken!
Dit recept is voldoende voor ca 10-12 hapjes. Op de foto’s kun je zien dat je dit gerechtje ook op een verschillende manier kunt presenteren.
LET OP : voor de presentatie in de ovale glaasjes heb je de dubbele hoeveelheid nodig!

* 2 plakken Gandaham of SerranohamCourgettemousse-met-ham1
* 1 courgette van ca 25 cm lengte
* 1/4 komkommer en/of wat alfa-alfa
* 2 dl kippenbouillon (mag ook van een half bouillonblokje opgelost in 2 dl heet
water)
* 1 dl room
* 2 blaadjes gelatine (1,6 g elk)
* peper en zout

Was de courgette en snij er met de dunschiller over de lengte 2 mooie repen af. Bewaar deze repen in plastic keukenfolie tot vlak voor het opdienen. Snij de courgette in kleine stukjes en kook ze in 2 dl kippenbouillon gedurende 20 min. Week ondertussen de gelatineblaadjes even in koud water. Mix de gare courgette fijn met de helft van de kippenbouillon. Doe er de uitgeknepen gelatineblaadjes bij en meng goed. Voeg er de room aan toe en kruid met peper en zout.
Snipper de ham in reepjes en leg op de bodem van elk glaasje of schaaltje wat van die reepjes. Giet er nu voorzichtig de courgettemousse over.
Laat dit minimaal enkele uren opstijven in de koelkast. Op de ene foto met gevulde glaasjes zie je dat de garnering tenslotte bestaat uit reepjes komkommer en restjes ham. Op de schaaltjes is wat alfa-alfa gelegd met wat heel dun gesneden reepjes van de courgetteschil.Courgettemousse-met-ham2

Een feest om uit te delen, smakelijk eten!

Dit recept is 4675 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.