Gevulde eitjes

Dit hapje bij de borrel doet het altijd goed en het is ook heel leuk om ze
te maken!
Je kunt de eieren al een dag van te voren koken en ze daarna
koel wegzetten in de koelkast.
Vul de eieren pas enkele uurtjes van te
voren!Gevulde-eitjes

* 15 eieren
* 200 gram MonChoux naturel
* 1 eetlepel gewone mosterd
* 2 eetlepels mayonaise of fritessaus
* 125 cc room
* 3-4 eetlepels verse gesnipperde bieslook
* 1 eetl chilli olie of enkele druppels tabasco naar smaak
* 2 eetlepels tomatenketchup
* Peper en zout naar smaak

Kook de eieren hard in 12-15 minuten (ligt aan het formaat!) en laat ze goed afkoelen, liefst enkele uren in de koelkast! Snij ze daarna in de lengte doormidden en wip de halve harde dooiers eruit in een mengschaal.
Neem een andere schaal en zeef hierin de dooiers door een grove zeef of prak ze fijn met een vork. Je hebt nu weer een lege schaal (ja ja, wel even denken aan de afwas!) en daarin doe je de MonChoux, mosterd, mayo, ketchup en room en meng dit tot een glad mengsel. Roer dit door de gezeefde eidooiers en doe hier nog de gesnipperde bieslook bij. Breng het op smaak met peper en zout.
Doe het mengsel in een spuitzak met grove spuit en vul hiermee alle halve eitjes of als je geen spuitzak hebt, maak dan een mooie vulling met behulp van twee kleine lepels.

Smakelijk en veel plezier met de eitjes!!!!!

Dit recept is 6554 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.