Crème Brulée

Het recept komt uit de TV show van Nigella. Je kunt het al een dag van te voren klaarmaken want het moet afkoelen en stollen in de koelkast.
Dit recept is voldoende voor 8 schaaltjes met een diameter van ca 12 cm en een hoogte van 2-3 cm.

* 2 vanillestokjesCrème-brulée
* 2,5 dl. volle melk
* 5 dl slagroom
* 7 eierdooiers
* 130 gram suiker
* Bruine basterdsuiker
* Brander

Het is het beste als je dit nagerecht al de avond van te voren maakt!

Snij de vanillestokjes over de lengte door en schraap de vanille eruit. Breng in een pan de melk, room, de lege vanillestokjes en de vanille aan de kook en laat dit 10 minuten zachtjes koken. (Heel fijn is een hapjespan van Tefal, die is breed en dan wordt de warmte beter verdeeld).

In een kom de eierdooiers en de suiker mengen, eiwit NIET gebruiken. Haal nu de lege vanillestokjes uit de pan en giet voorzichtig het melkmengsel al roerend bij de eierdooiers. Giet nu alles weer terug in de grote hapjespan en blijf roeren, zorg ervoor dat het net niet kookt (als dat wel gebeurt meteen van het vuur halen!) en zeker 10 minuten dikkig laten worden. Overdoen in platte schaal, schaaltjes of bakjes. (Er zijn recepten dat je dit au bain Marie moet doen, maar dat hoeft niet van Nigella!)

Op het aanrecht alles even af laten koelen en in de ijskast verder op laten stijven. Vóór het opdienend de schaaltjes/bakjes dun bestrooien met bruine basterdsuiker en dit even branden. Echt waar, je likt je lippen erbij af!!!

Dit recept is 4303 keer bekeken

3 thoughts on “Crème Brulée

  1. Wauw wat is dit moeilijk. Heb het nu twee keer gemaakt, de smaak is prima maar de eerste keer was het te dun en de tweede keer te dik. Hoe krijg ik dit onder de knie?

    • Hallo Wim, dank voor je leuke reacties van vandaag!
      Die Crème Brulée is inderdaad niet zo gemakkelijk te maken. Ik denk dat je er toch nog eens aan moet want als het allemaal klopt dan heb je echt een superlekker nagerecht. Kijk eens bij het onderdeel 10 minuten dikkig laten worden, dáár zit ‘m misschien de kneep.
      Succes!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.