Crepes met aardbeien

Mmm….wat een verrukkelijk dessert, heerlijke dunne kleine crepes (flensjes) met aardbeien, vooral als de aardbeien vers van het land komen!

* 250 gram tarwebloemAardbeien1
* 6 eetlepels suiker
* 3 eieren
* Wat boter
* 500 cc volle melk
* 125 gram Mascarpone
* 600 verse aardbeien
* Grand Marnier
* Poedersuiker

Maak het beslag voor de crêpes (mooie kleine dunne flensjes) door in een kom de bloem te mixen met de melk, de eieren, 2 eetlepels suiker en een snufje zout. Dek de kom af en bewaar hem in de koelkast tot dat de flensjes gebakken gaan worden. Was de aardbeien en snij ze in vieren. Doe ze in een pan met 4 eetlepels suiker en 2 eetlepels Grand Marnier. Verhit alles zodat de suiker smelt en alles goed vermengd wordt. Zorg ervoor dat de aardbeien nog wel hun vorm behouden. Zet de pan weg tot vlak voor opdienen.
Als je erg veel mensen aan tafel krijgt kun je misschien de flensjes van te voren bakken en opwarmen, maar voor 4 personen is het echt veel smakelijker om ze net van te voren te bakken.

Neem het beslag uit de koeling en roer het flink door. Is het te dik, leng het dan wat aan met melk of water. Leg een klontje boter in een hete flensjespan en bak snel 8 tot 12 flensjes. Als je grote eters dan bak je er 3 voor ieder! Tussendoor maak je de aardbeien opnieuw warm. In een ander pannetje verwarm je 125 gram Mascarpone en je roert er 6 eetlepels van het aardbeiensap uit het andere pannetje door.
Zo nu de borden opmaken. Leg de flensjes plat neer en strijk wat van het Mascarponemengsel op een kwart ervan. Leg daarop een flinke lepel aardbeien. Vouw het flensje nu dubbel en dan nogmaals dubbel. Doe dat ook met de andere flensjes. Leg er 2 of 3 op een mooi bord en bestrooi alles met poedersuiker.

Buon appetito!

Dit recept is 4133 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.