Crêpes, flinterdunne flensjes

Wij noemen het ook wel flensjes, deze heerlijkheden uit Frankrijk! Hier een basisrecept voor ongeveer 10 stuks.

* 150 gram bloem
* Snufje zout
* 2 eieren
* 3 dl melk
Naar smaak : 1 eetl. cognac

Zeef de bloem en roer alle ingrediënten tot een glad beslag. Laat dit een uurtje rusten en roer het dan nog eens goed dooreen. Bak de crêpes in een pan met anti aanbakbodem met een klein klontje boter. Je kunt eventueel de melk of een gedeelte ervan door room vervangen. En…als je een eetlepel gesmolten boter door het beslag mengt, krijgen de crêpes bij het bakken een prachtige kleur. Na het bakken kun je de crêpes beleggen met wat je ook maar lekker vindt, zoals stroop, suiker, jam.

Ook kun je kruidige crêpes bakken als je twee eetlepels gemengde tuinkruiden door het beslag mengt. Zo’n crêpe is heerlijk als hij in fijngesneden reepjesvorm in de bouillon wordt geserveerd.

Dit recept is 1805 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.