Frittata Champignon

Een hele lekkere soort ei omelelet met allerlei lekkere groenten erin en wat Italiaanse riccota.
Erg lekker als voorgerecht voor 4 personen of als hoofdgerecht voor 2-3 personen. Serveer er een lekker gedresseerde sla bij, wat rijst en schenk er wat mooie olijfolie overheen of een simpele tomatensaus.

* 7 grote eieren of 8 normaleFrittata-Champignon1
* 1 sjalot
* 2 tenen knoflook
* 2 handenvol fijngesneden witte kool
* 2 selderiestelen, schoongemaakt en in hele dunne plakjes
* ¼ prei, alleen het wit
* 250 gram kastanjechampignons in plakjes
* 50 ml melk
* 125 cc ricotta
* 2 theelepels gedroogde peterselie
* 8 stukken “gedroogde” tomaten op olie, fijngesneden
* P/Z
* Sla
* Rijst

Snipper de sjalot en knoflook en fruit ze heel even in wat olie in een koekenpan. Voeg er de kool, selderie en champignons bij en laat alles enkele minuten bakken. Breng e.e.a. op smaak met wat peper en zout.
Breek de eieren in een schaal en roer er de melk en ricotta doorheen. Ook de tomatenstukjes en de peterselie, wat peper en zout. Kluts alles goed door elkaar. Roer hierdoor nu de groenten en giet vervolgens alles in een grote koekenpan waar je eerst weer wat olie in hebt gedaan. Frittata-Champignon2
Zet het vuur laag en dek de pan af, laat de koek stollen op laag vuur. Als het kan kun je de frittata voor de laatste paar minuutjes omdraaien met behulp van een deksel, en andere verdeel je de koek in vieren en draai dan elk part apart om. Heerlijk met wat rijst en sla!

Smakelijk eten!!!!

Dit recept is 3554 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.