Croque Madame muffins

Wat een vondst van Rachel Khoo, om croque madammekes te gieten in een muffin vorm! En dan ook nog superzalig smaken, ja ja die dame kan koken!!!!
Voor deze heerlijke croques heb je nodig een tray met tenminste 6 muffin vormen erin, een deegroller en een oven.

* 6 sneetjes wit carrébroodCroque-Madame-muffins
* 6 flinke eieren
* Een kommetje gesmolten boter
* Wat oude kaas om te raspen, bijv. Gruyère
* 2 plakken gekookte ham

Béchamelsaus en daarvoor heb je nodig:
* 1 eetl. boter
* 1 eetl. bloem
* 225 cc melk
* Een theelepel dijonmosterd
* Wat nootmuskaat

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de ingrediënten alvast klaar om tussendoor snel de béchamelsaus te kunnen maken.
Snij de korstjes van de carrésneetjes en rol er daarna met de deegroller overheen totdat ze nog maar half zo dik zijn. Besmeer ze met een kwastje met gesmolten boter en vorm ze als een bakje in de muffinvormpjes. Leg dan in elk broodbakje wat snippers ham. Heb je grote eieren breek ze dan boven een schaal en laat er het meeste eiwit uitlopen. Doe de dooiers voorzichtig in de bakjes, ze mogen niet stukgaan!
Maak nu snel de bechamelsaus door de boter te smelten en er de bloem even in te garen. Dan langzaam de melk erdoor roeren zó dat je geen klontjes krijgt. Roer er tenslotte nog de dijonmosterd en wat nootmuskaat door.
Schep  een dessertlepel béchamelsaus op de eidooier en daarbovenop tenslotte wat geraspte kaas. Smeer tenslotte nog wat gesmolten boter op de broodpunten, je zult er blij meer zijn want dan krijgt het een mooie krokante bite!

Zet de croques 10-12 minuutjes in de oven, dan krijg je een prachtige vloeibare eidooier. Wil je een vaster ei, laat ze dan nog 4 minuutjes langer staan. Leg op elk bord een croques, snij maar eens aan de zijkant en geniet van de smaken van krokant brood en een heerlijk lopend eitje!!!!

Dit recept is 4273 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.