Doperwtenpuree

Deze groenkleurige puree smaakt lekker als “bedje” voor vis of vlees. Het geeft extra kleur én smaak aan je gerecht!

Voor 4 bordjes:
* 150 gram doperwtjes uit de diepvries, niet te grote en niet te kleine
* 1,5 eetlepels crème fraîche
* 1 eetlepel olijfolie
* 1 eetlepel mint, heel fijngehakt (3 takjes)
* Peper en zout

Breng de erwtjes in een bodempje water aan de kook en laat ze 10 minuutjes zacht koken tot ze lekker zacht zijn. Geen zout erbij, want dan worden de erwtjes taai. Zorg ervoor dat het niet droog kookt! Was intussen je munt en hak het fijn. Zeef de erwtjes en bewaar het kookvocht. Pureer ze fijn met de munt en crème fraîche. Als de puree te stevig wordt dan voeg je er wat van het kookvocht bij. Breng de puree op smaak met de olijfolie en naar smaak peper en zout.
Vind je de puree te korrelig, wrijf hem dan met een bolle lepel door de groenten zeef, dan wordt hij zeker prachtig!

Dit recept is 255 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.