Risotto met asperges

Natuurlijk, in het voorjaar gaan we de risotto verrijken met witte en groene asperges, heerlijk! En niet moeilijk hoor, gewoon van tevoren de asperges garen en vervolgens aan de beetgare risotto toevoegen, lekker makkelijk!
Dit recept is voor een flinke pan risotto als voorgerecht, dus zeker voor 6 tot 8 personen.

* 500 gram groene asperges
* 500 gram witte asperges
* 500 gram Carnaroli risottorijst
* Het nat waarin je de asperges hebt gekookt
* Flinke scheut mooie olijfolie
* 2 blokjes groentebouillon
* 2 handen vol fijngehakte peterselie
* Peper en zout naar smaak
* Een zakje Parmezaanse kaas

Schil de asperges, de witte helemaal, de groene half en snij het kontje eraf, het harde deel. Breng een ruime pan water aan de kook met daarin wat zout en een schep suiker en als het kookt de asperges erin. Eerst de groene ongeveer 6 minuten, vuur uit en nog 6 minuten laten nagaren. Haal de groene asperges eruit, breng het water weer aan de kook en nu de witte erin, hetzelfde verhaal maar dan 8 minuten. Bewaar het kookvocht!
Flinke scheut olie in een grote pan en daarin even de rijst ronddraaien. Nu lepel voor lepel het aspergenat erbij voegen, ca. 15 tot 20 minuten, tot de rijst bijna gaar is. Op smaak brengen met de bouillonblokjes, peper en zout en nu de in stukken gesneden asperges erbij doen.
Naar smaak wat Parmezaanse kaas erdoor en smullen maar!

Dit recept is 70 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.