Drie smulhapjes

Mmmm… zo lekker aan het begin van je diner, een bord vol verschillende lekkere smulhapjes. Voor elk wat wils, een stukje vis op een bedje van zeewier, wat fruit met kaas en ook groenten zijn van de partij met een lekker knapperig stukje vlees. En het allerleukste…je kunt het ruim voor aanvang van je diner klaarmaken!
De ingrediënten zijn voor 6-8 personen.

Gerookte forel op zeewier. Drie-smulschepjes
* 2 gerookte forelfilets
* Wat gembersiroop
* 1 eetlepel sesamzaad
* 100 gram zeewiersalade

Leg op elk lepeltje een bedje zeewier. Wentel een stukje forel door de gembersiroop en doop het aan een kant in de sesamzaadjes. Leg het op het zeewier.

Vijg met balsamico en schijfje kaas.
* 100 cc balsamico
* 50 gram suiker
* 2 grote of 4 kleine vijgen
* 50 gram Parmezaanse kaas

In een pannetje breng je de balsamico met de suiker aan de kook. Laat dit tot de helft inkoken en daarna afkoelen. Leg een mooi stukje vijg op je lepel, druppel er de balsamico overheen en garneer het met een mooi dun schijfje Parmezaanse kaas.

Zuurkool speciaal met pancetta.
* 8 schijven pancetta (dat is Italiaanse ontbijtspek)
* 1 eetlepel olie
* 1 sjalot
* 150 gram zuurkool
* Bakje tuinkers

Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de schijfjes pancetta krokant. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Snipper intussen de sjalot en fruit hem even in het bakvet dat in de pan overblijft. Spoel de zuurkool en knijp het vocht eruit. Bak de zuurkool even bij de sjalot. Leg nu in elk glaasje een laagje zuurkool, daarop wat geknipte tuinkers en dan nog mooi erbij de krokante pancetta.

Dit recept is 3839 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.