Aardappel pastinaakpuree

Van Monique kreeg ik het recept van een smeuïge puree met een licht zoet smaakje van de pastinaak, verrukkelijk bij wildgerechten.
Je kunt de aardappeltjes en pastinaakblokjes al van tevoren koken en in het kookwater wegzetten totdat je de puree gaat afmaken, de puree wordt er zelfs zachter van.

* 500 gram aardappelen (ik gebruik de Nicola aardappel, een vastkoker)
* 500 gram pastinaken Aardappel-pastinaakpuree
* 50 gram boter, in klontjes
* 100 ml room (slagroom) of volle melk
* een snufje nootmuskaat
* Zout en peper naar smaak

Schil de aardappelen en pastinaken en snij ze in blokjes. Kook ze in water met wat zout gaar in ca 20 minuutjes. Giet ze af, voeg er de boter en room bij en pureer en klop deze puree tot een prachtige smeuïge puree.
Maak de puree op smaak met peper, zout en een ietsiepietsie nootmuskaat.
Smakelijk!

Dit recept is 1888 keer bekeken

Één reactie op “Aardappel pastinaakpuree

  1. Hoi Marijke. Ik vervang altijd 1/4 vd aardappels door zoete aardappels, doe er een flinke snuf anijs bij en een flinke ui smakelijk gebakken. (met het water met ui-baksel van het pannetje). Uitgebakken spek, verse worst of een gehaktbal erbij … Mmmmm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.