Foe yong hai

Heerlijk, deze Chinese eier-omelet met véél gezonde verse groenten erin, met rijst en een zalige saus! Hier de versie van Smulmama.
Voor 2-3 personen

Voor de omelet:
* 6 of 7 eierenFoe-yong-hai
* 1 ui gesnipperd
* 1 flinke teen knoflook, zeer fijn gesnipperd
* 300 à 400 gram verse soepgroenten, snij daarvoor bijvoorbeeld wat bloemkool, naar keuze wat witte of spitskool of prei, een mooie bleekselderijsteel en een wortel fijn, wat erwtjes en ook een handvol vers gehakte peterselie
* Rode peper in hele kleine blokjes, of een scheutje hete chili-olie
* Kopje diepvrieserwtjes
* Scheutje melk
* Zout
* Olie om in te bakken

Voor de saus:
* 450 cc bouillon (mag van blokje)
* 3 eetl. tomatenpuree
* 3 eetl. tomatenketchup
* Handvol diepvrieserwtjes
* Eetlepel suiker
* Peper en zout
* een flinke theelepel sambal
* Bindmiddel
* Rijst

De omelet:
Snij eerst de groenten voor je omelet en zet ze klaar. Zet nu je rijst op.
Bak dan je groenten in wat olie, eerst de ui met de knoflook en dan de rest, niet lang, de garing zet nog door tijdens het bakken van de omelet.
In een schaal de eieren even kloppen, daarbij de gebakken groenten doen, nog wat peper en zout en de melk en dit mengen. In een koekenpan scheutje olie verhitten en hierin het ei mengsel over de bodem verdelen. Vuur lager en nu aan deze kant de omelet mooi bruin laten garen. Terwijl de onderkant van de omelet een mooie lichtbruine kleur krijgt, maak je de saus.
De saus:
Verhit de bouillon en doe hierin alle ingrediënten, zoals de puree en ketchup en de erwtjes. Sambal, suiker, zout en eventueel nog wat peper toevoegen en proeven of het een lekkere pittige tomatensaus is geworden. Indien nodig binden met een bindmiddel, bijvoorbeeld maïzena of Allesbinder van Honig. Draai nu de omelet om, gemakkelijk is om hem in vieren te snijden en de parten een voor een om te draaien. Ook nu de andere kant mooi laten kleuren.

Schep wat rijst op je bord, leg er een mooi part ei omelet bij en giet over de grens van rijst en ei een paar scheppen tomatensaus. Om alles nog wat pittiger te maken kun je hier en daar wat sambal over dit gerecht doen, naar smaak.

Dit recept is 2278 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.