Stuzzichetta pomodoro

Deze antipasta van versgedroogde tomaten met een heerlijke vulling zag ik
maken door Antonio Carluccio op een van zijn kook dvd’s over het zuiden van
Italië. Ze zijn zalig vooraf met een glas wijn en eigenlijk hoort er ook wel een
mooie warme zomeravond bij. Nou ja, en anders denk je die er maar bij als je je
ogen sluit bij het proeven…

Zoveel tomaatstukjes als je nodig hebt. (Als je ze kunt kopen in de zomer
zijn versgedroogde langwerpige tomaten het lekkerst. Ze zijn meestal wel wat
zout en daarom legt Carluccio ze een uur in een schaal met water en azijn in de
verhouding 3/2).
*
Mooie olijfolie Stuzzichetta-pomodoro
* Kappertjes, ongezouten, op olie, niet van die hele kleine!
* Groene olijven in snippers
* Ansjovisfilets
* Blaadjes verse basilicum
* Prikkers

Dep de tomaatstukjes droog. Leg ze op een grote schaal en druppel er mooie olijfolie overheen. Vul nu elk halve tomaat met twee kappertjes, enkele olijfsnippers, een stukje ansjovis en een stukje basilicumblad. Rol de tomaat over de breedte op en steek het vast met een prikkertje. Leg ze op een (liefst witte) schaal waar je als decoratie eerst wat mooie rucolablaadjes hebt gedrapeerd.

Laat het feest maar beginnen!!!!

Dit recept is 3842 keer bekeken

1 thoughts on “Stuzzichetta pomodoro

  1. Ha die Marijke!
    Dit was héérlijk! En die andere antipasti ook!!
    Alles ziet er geweldig lekker uit en je website is erg professioneel en mooi verzorgd. Complimenti.
    Ik heb een snelkoppelingetje op het bureaublad staan.
    Liefs,
    Enrice (Harrie) en Yvonne

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.