Forelhapje

Een luxe borrelhapje, fingerfood. Maar heerlijk om aan je gasten te presenteren. Ik heb wel luxe borrelhapbakjes gekocht bij de groothandel, je kunt ook zelf een bakje maken om je forel op te leggen, ik geef je daarvoor ook hier het recept.
Het recept is voor ruim 30 hapjes.

Als je zelf een bodem wilt maken:
* 1 brood, zonder korst en in sneetjes
* 60 gram boter

Voor de vulling:
* 250 gram gerookte forelfilet
* 1 eetlepel bieslook in snippers
* 90 gram mayonaise
* 2 bosuitjes, in ringetjes
* 1 flinke theelepel mierikswortel (ik neem die uit een potje)
* 1 flinke theelepel grove mosterd
* Peper en zout

Voor de garnering:
* 10 zwarte olijven, snij ze in 3 ringetjes
* Enkele plakjes gegrilde rode paprika uit pot, in kleine stukjes gesneden

Begin met het voorverwarmen van de oven tot 120 graden. Nu met een deegroller over de sneetjes brood rollen zodat  ze mooi plat worden. Steek daar rondjes uit met een doorsnee van 8 centimeter. Besmeer deze aan beide kanten met wat roomboter en druk ze in een vormplaat voor muffins zodat ze een bakje vormen. Zet ze in je oven en bak ze in 10 minuutjes krokant.
Maak de forelfilets fijn met een vork en meng dit in een kom met de andere onderdelen. Breng de massa op smaak met peper en zout.
Als de bakjes zijn afgekoeld, dan vul je ze. Garneer met olijfrondje met daarin een klein stukje rode paprika.
Serveer ze liefst zo snel mogelijk nadat je ze hebt gevuld!

TIP.
Je kunt de bakjes tot wel 2 dagen van te voren maken en ze bewaren in een luchtdichte doos!

Dit recept is 29 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.