Wokschotel met gerookte kip

Het meeste werk zit ‘m in het snijden van de ingrediënten voordat je kunt gaan wokken. Maar als je dat voorwerk net als ik juist heel ontspannend vindt, dan is dit een heerlijk gerecht om te bereiden én om op te eten!
Dit maaltje kun je minstens met 4 maar vaak ook met 5 personen eten!

* 500 gram Chinese noedels
* 1 zakje peultjes
* 12 snijbonen
* 1 lekkere winterwortel in niet te dunne reepjes van ongeveer 5 centimeter lang.
* 3 tenen knoflook, fijn gehakt
* 1 mooie gerookte kipfilet van ca 400 gram, in reepjes
* 1 dunne prei in smalle ringetjes
* 3 eetlepels wokoli
* 3 eetlepels sojasaus
* 3 eetlepels woksaus sweet & sour
* Kroepoek
* Een schaaltje lekkere satésaus

Zet een pan op met water met wat zout en breng dit aan de kook. Maak een lekkere satésaus klaar. Ring de peultjes en de snijbonen. De snijbonen in stukjes snijden van ca 3 centimeter. Breng wat water met een half tabletje tuinkruidenbouillon aan de kook en blancheer hierin alle boontjes enkele minuten. Afgieten en onder de koude kraan afkoelen.
De knoflook mooi goudgeel fruiten in de olie. Voeg dan de boontjes, wortels, prei en kipreepjes toe en roerbak dit enkele minuutjes.  Meng er vervolgens de sojasaus en woksaus door en hou het warm.
Kook nu snel de noedels in het kokende water zoals vermeld staat op de verpakking. Afgieten en koud afspoelen. Ik snij er dan met een scherp mes enkele keren doorheen.
Meng de noedels in de wok door het kipmengsel en bak alles nog eventjes lekker heet.
Opdienen met de kroepoek en satésaus.
Smakelijk eten!

Dit recept is 1830 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.