Fusilli al prosciutto

Je kunt die verrukkelijke wokkels omringen met werkelijk allerlei heerlijke ingrediënten. Vandaag kies ik voor blokjes gekookte ham. Maar er zitten meer lekkere dingen in, zoals slierten courgette en kleine blokjes feta. 

* 500 gram fusilli
* 1 grote witte ui, gesnipperd
* 1 grote teen knoflook, in hele kleine snippers
* 150 gram gekookte hamblokjes
* 75 gram fetablokjes
* 50 gram fijngestampte pistachenootjes
* 2 courgettes of een hele grote
* 1 theelepeltje tijm, liefst verse
* Olijfolie extra vergine
* Peper en zout naar smaak
* Naar keuze nog Parmezaanse kaas

Kook de fusilli al dente zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en bewaar wat van het kookvocht.
Snij mooie dunne lange sliertjes van de courgette. Fruit de ui en knoflook zacht in enkele eetlepels mooie olie. Voeg er de hamblokjes en courgetteslierten bij en laat dit even meebakken.
Dan de nootjes en tijm. Breng alles op smaak met peper en zout. Op het laatste moment de blokjes feta erdoor doen en als het wat te droog overkomt dan kun je er nog wat van het pastakookvocht doormengen. Opdienen met een mooie scheut olijfolie eroverheen.
Buon appetito!

 

Dit recept is 524 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.