Tomatensoep met een Italiaanse knipoog

Deze soep kan vrij eenvoudig gemaakt worden en is een heerlijk zuppa pomodori! Vooral kinderen zijn er dol op, zeker als je er een handje gewone (bijv. Surinaamse) rijst in laat meekoken.

* Enkele eetlepels olijfolie extra vergine 
* 1 witte ui, fijngesnipperd
* 1 flinke teen knoflook of 2 kleine, kern eruit in hele fijne blokjes
* 2 kruidenbouillonblokken
* 1 blikje van 400 gram kleine stukjes tomaat in blik
* 1 fles tomatenpolpo van ca. 450 cc.
* Verse basilicum in dunne reepjes gesneden
* 1 eetlepel suiker
* 1 eetlepel aceto balsamico
* 2 eetlepel fijngesneden verse platte peterselie
* Peper en zout uit de molen naar smaak

Fruit de gesnipperde ui en de knoflook zachtjes in enkele eetlepels olijfolie extra vergine. Let op dat de knoflook niet bruin wordt!  Giet de tomatenblokjes en het tomatensap uit de fles in de pan, vul blikje en fles met water en giet ook dit erbij. Laat alles goed opwarmen en doe er dan nog de bouillonblokjes, de suiker, de aceto balsamico en peterselie bij.
Als je er van houdt dan is een handje rijst heerlijk als vulling in deze soep. Dat deed mijn moeder altijd en ik vind het ook heerlijk!
Laat dit geheel zo’n 15 minuten zacht pruttelen, zeker als er rijst in zit, die moet helemaal openstaan. Als de soep erg dik is (let op: deze soep behoort wel enigszins dik te zijn!) dan kun je er wat water aan toevoegen, misschien moet je er dan nog wat kruidenbouillon bijdoen. Dat is altijd naar de smaak van de kok!
Opdienen met wat gesnipperde basilicum, buon appetito!

Dit recept is 494 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.