Fusilli mortadella

Dit kun je met recht versierde wokkels noemen. Niet alleen omdat ze geweldig
lekker smaken maar ook de versiering eromheen is heerlijk. Gelukkig kun je in
Nederland tegenwoordig ook mortadella kopen. Mortadella is beroemd uit de keuken van Bologna. Het is een hele dikke grote worst gemaakt van rundvlees, heel fijngemalen. Er zit knoflook in en vaak ook pistachenoten.
Kortom gewoon eens proberen, echt lekker!

* 500 gram wokkels (die van de Cecco zijn erg lekker)Fusilli-mortadella
* 1 sjalot
* 2 tenen knoflook
* Handvol versgehakte peterselie, liefst de platte
* 2 middelmaat courgettes
* 30 kerstomaatjes, lekker zoet
* Olijfolie
* Scheutje “hete” olie, mag van elk land zijn
* 300 gram mortadella aan een stuk
* 4 superverse eieren
* 2 handen rucola sla
* Italiaanse gemengde kruiden
* Peper
* Zout

Zorg dat alles van te voren klaarstaat: De sjalot en knoflook fijngesnipperd; de courgette gewassen en in mooie langwerpige stukjes. De peterselie fijngesneden en de kerstomaatjes in vieren of achten. De mortadella in stukjes.
Zout een grote pan met water met wat zout op het vuur en breng het aan de kook. Extra lekker is het om iets van het zout te vervangen door een kruidenbouillon blokje. Kook hierin de wokkels al dente.
Intussen giet je een scheut olijfolie in een koekenpan. Hierin fruit je de sjalot en knoflook iets aan. Doe er dan in één keer de courgette en peterselie bij en laat dit even lekker doorbakken. Nu de stukjes mortadella en tomatenstukjes erbij. Kruiden met Italiaanse gemengde kruiden en op smaak brengen met peper en zout.
Wokkels al dente afgieten. Giet en er lekker scheut mooie olijfolie doorheen en het mengsel met mortadella ook erdoor mengen. Laat dit staan met het deksel op de pan, de smaken trekken nu heerlijk door de pasta heen. Zet nu een pan op met ca 8 cm hoog water met daarin een scheut azijn. Breng dat bijna aan de kook – 90 graden. Breek elk ei in een kopje, en giet dan een voor een de verse eieren rustig in het water. Laat het water beslist niet koken. Het eiwit draait vanzelf om de dooier heen. Na 4 minuten kun je de gepocheerde eieren eruit halen en wat moduleren. Opdienen. Schep in een mooi bord de pasta. Leg in het midden een nestje van rucola en leg hierop het ei. Giet nog wat mooie olijfolie over het gerecht en dien het op. Buon appetito!

Dit recept is 4280 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.