Wokkel tonijnsalade

Warm of koud, deze pasta (wokkels of fusilli)  smaakt altijd lekker. In de warme zomer is hij als lunchsalade heerlijk koud bij lunch of BBQ. In de winter als warme pasta als voorgerecht of hoofdgerecht. Je ziet het, met deze pasta kun je alle kanten op!

* 1 flink blik of 2 kleine blikjes tonijn (op olie)
* 300 gram pastawokkels (fusilli) Wokkel-tonijnsalade
* 250 gram witte champignons
* 1 Rode paprika
* 1 Gele paprika
* 2 augurken
* 1 ui
* 1 flinke teen knoflook
* 2 eetlepels tomatenpuree
* 1 eierlepel basilicumpasta
* Olie om in te bakken
* Peper en zout van de molen

Was de paprika’s en snij ze in niet al te kleine blokjes. Snipper en de ui en de knoflookteen, haal daar wel de kern uit! Was de champignons en snij ze door midden. Snij de augurken in kleine blokjes. Bak de ui en knoflook even mooi goudgeel in wat olie en voeg er dan de paprikastukjes bij. Laat dit eerst even bakken, zorg ervoor dat de ui en knoflook niet verbranden! Dan de champignons erbij, kruiden met peper en zout en even laten garen. Dan de tomatenpuree en de basilicumpasta erbij met eventueel nog een scheutje water als het te droog wordt.
Kook de pasta al dente met wat zout en voeg daar alle andere ingrediënten aan toe, ook de augurken. Laat nu de smaken enkele minuutjes in de pasta trekken en serveer de pasta warm. De volgende dag zal een eventueel overgebleven restje ook koud heerlijk smaken!
Buon appetito!

Dit recept is 6127 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.