Garnaalschelp

Wat te doen met een paar ons prachtige grote garnaalstaarten? Nou ik weet
wel wat, let op! Het resultaat is een heerlijk verrassend voorgerecht in een
verrassende vorm gegoten.

* 200 gram ongekookte garnaalstaartenGarnaalschelp
* 1 grote tomaat
* 1 rode paprika
* Kleine witte kool
* Olijfolie
* 1 teen knoflook
* Peper en zout
* Handje fijngesneden peterselie (liefst platte)
* Pan kokend water met wat zout erin

Voor de roze saus:
Liefst zelfgemaakt natuurlijk als volgt:
*
Schep fritessaus, wat koffiemelk of room, rode paprikapoeder, peper en zout en een scheutje droge sherry in een schaaltje en roer dat lekker door elkaar.
Of gemakkelijk: * Scheut Calvé Whiskysaus.
Je kunt er ook voor kiezen om de roze saus te vervangen door wat olijfolie en wat  “Crème van peterselie”.
Die  crème vind je onder het kopje “Sauzen”.

Garnalen pellen en de darmkanalen eruit halen door met een scherp mes overlangs de rug te snijden vlak langs het midden. Open de snede en je kunt er de het darmkanaaltje zo uithalen. Maak in een schaaltje de marinade voor deze garnalen van een scheut olijfolie, 1 fijngesnipperde teen knoflook en wat peper en zout en meng hier de garnalen lekker doorheen. Zet ze weg in de koelkast.

Was de tomaat en de paprika en droog ze af. Maak een kruis met een scherp mes aan de onderkant van de tomaat en leg hem 1 minuut in het kokende water. Zorg ervoor dat je een emmertje met koud water klaarzet en leg de tomaat uit de pan in het koude water, het velletje zal nu eraf krullen. Haal het vel er helemaal af, haal de zaden uit de delen en snij de tomaat in halve maantjes. Marineer ze met wat olijfolie, peper en zout.

Haal nu enkele platte kanten van de paprika, snij er met een scherp mesje het velletje van af en leg de paprikastukken ook enkele minuten in het kokende water, koel ook daarna in het koude water en snij er kleine blokjes van. Haal van een klein gevormde witte kool 4 bladeren en leg ze enkele minuten in het kokende water. Afkoelen in koud water.

Bak nu de garnalen in enkele minuten gaar in een hete koekenpan. Je hoeft er maar weinig olie in te doen, want de garnalen liggen al in olie in de marinade! Leg op elk bord een “schelp” van kool, verdeel hierin de tomaatmaantjes en de paprikablokjes en tenslotte de garnaalstaarten. Leg er wat saus over en garneer met fijngesnipperde peterselie.
Smakelijk eten!

Dit recept is 4039 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.