Gegrilde groentensalade

Gegrilde groenten vormen straks een prachtige schaal met antipasti bij voorbeeld bij de BBQ of voorafgaand aan een mooie Italiaanse dis voor 6 personen. Een klassiek gerecht in de Italiaanse keuken, kijk maar eens of dit recept je aanstaat.

Diverse groenten naar keuze zoals:
* Aubergine, courgette, paprika, venkel, asperges, champignons.Gegrilde-groenten
* 4 eetl.olijfolie extra vergine
* 2 eetl witte of rode wijnazijn
* Peper en zout van de molen
* Bosje verse basilicum
* 2 knoflooktenen

Maak de groenten schoon en snij ze in mooie plakken van ca 1 cm. Bewaar het venkelgroen.
Tip voor de courgette: lange plakken, tip voor de venkel: snij de plakken naar de wortelbodem toe, dan blijven de plakken aan elkaar zitten.
Tip voor de paprika:  Leg 2 rode, 2 groene en 2 gele aprika’s in een schaal en zet ze 30 minuten in de oven die voorverwarmd is op 200 graden. Draai ze halverwege even om. Haal ze uit de oven en dek de schaal af met een sluitend deksel. Hierin mogen ze enkele uren afkoelen. (Je kunt deze schaal ook rustig de hele nacht laten afkoelen in de oven, die gaat dan wel uit natuurlijk)
Nu kun je de volgende dag gemakkelijk de schil eraf halen en de pitjes eruit. Niet afwassen, dan haal je alle lekkere smaken weg! (met dank voor deze paprikatips aan Karin!)
Gril alle groentes (behalve de paprika’s) op een hete gril aan beide kanten zodat ze een mooi grilpatroon krijgen.
Doe alles in een grote schaal en giet er een aantal flinke lepels mooie olijfolie over, 2 eetl. witte of rode wijnazijn, flink wat peper en zout van de molen en een flinke handvol verse basilicumblaadjes. Snij het venkelgroen samen met 2 knoflookteentjes fijn en meng alles goed door de groenten heen. Laat de schaal lekker op kamertemperatuur staan. De groenteschotel smaakt ook heerlijk bij de BBQ!

 

Dit recept is 4597 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.