Gehaktballen van Smulmama

Kijk, iedereen maakt zijn gehaktballen anders, andere kruiden, ander vlees, beetje van dit en een beetje van dat. Hier dan mijn lekkerste gehaktballen, een aanrader!

* 300 gram rundergehaktGehaktballen-van-Smulmama
* 300 gram gehakt half om half
* 1,5 flinke sjalotten, heel fijn gesnipperd
* 2 tenen knoflook, héél fijngesnipperd
* Handvol peterselie, fijngehakt
* 2 kopjes Panko, dat is Japanse paneermeel, als je dat niet kunt kopen, neem dan je eigen paneermeel of verkruimeld oud brood.
* 2 eieren
* Flinke theelepel paprikapoeder
* Flinke theelepel braadkruiden, indien je die hebt
* Theelepel peper
* Theelepel zout
* Olijfolie om te bakken
* Scheutje vloeibare bakboter

Bak in wat olie de sjalot en knoflook zacht, voeg er vervolgens de Panko en peterselie bij en bak dit zacht gaar.
Leg het gehakt in een schaal en voeg hier het nog warme mengsel bij uit de pan, het ei, de kruiden en tenslotte de peper en het zout.
Meng alles goed dooreen en voel of de massa een mooi en stevig mengsel wordt. Is het te slap, voeg dan nog wat Panko toe.
Maak 8 mooie grote gehaktballen, per persoon twee. In een koekenpan wat olie en bakboter verhitten en hierin de ballen mooi bruin bakken aan alle kanten. Dan het vuur zacht zetten en de ballen onder af en toe omdraaien nog 25-30 minuten zacht garen.
Snij voor de zekerheid een van de ballen in om te checken of ze door en door gaar zijn en haal ze dan uit de pan en bewaar ze enkele minuten in alu folie, totdat je van het vocht in de pan een lekkere jus hebt gemaakt en de borden hebt opgeschept.
Smakelijk eten!

Dit recept is 5821 keer bekeken

One thought on “Gehaktballen van Smulmama

  1. – Gebruik gehakt naar keuze: half-om-half, runder-, kalfs-, lams- of kipgehakt. – Voeg voor een nog lekkerdere jus een klontje Croma Smeltjus aan de pan met gare gehaktballen toe. Wacht tot het is gesmolten en voeg dan een kopje heet water toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.