Groente curry

Verse groenten, een must in deze moderne tijd! Wil je eens een Oosterse smaak geven aan je heerlijke groenten? Maak dan dit recept van verse groenten met een gemakkelijke en lekkere currysaus. Heel heet of minder heet, dat ligt aan de hoeveelheid currypasta die je gebruikt. Gewoon uitproberen anders zou ik zeggen, maar begin maar rustig aan….

* Currypasta is tegenwoordig in rode en in groene vorm overal te koop dus je hoeft er niet zelf voor aan de slag.

* 1-3 eetlepels rode currypasta
*
Halve bloemkool (ca. 300 gram), in roosjes
*
300 gram sperzieboontjes, getopt en in drieën
*
1 rode paprika gesneden in vierkantjes
*
 blikje kokosmelk (200-250 gram)
* 80
gram ongezouten cashewnoten
*
Sap van 1 limoen
*
Handje verse koriander
*
3 lente-uitjes
*
Halve eetlepel komijnzaadjes
*
1 eetlepel suiker,
*
Scheut zonnebloemolie
*
Snufje zout naar smaak

Roer de curry in wat olie met de suiker en giet daarin de kokosmelk. Laat dit even opwarmen. Schep nu de groenten erdoor en geef ze ca. 10 minuutjes om lekker te garen. Snij intussen de lente-uitjes in ringetjes en hak de koriander grof. Doe ze in 2 kommetjes. Rooster de nootjes in een pan lichtbruin en doe deze ook in een kommetje. Dan daarna in dezelfde pan de komijnzaadjes even roosteren en eruit scheppen.
Proef nu de curry en voeg er naar smaak limoensap, zout en suiker toe. Strooi de komijnzaadjes erover. Dien de curry op met heerlijke rijst en garneer met de lekkere ingrediënten uit de kommetjes.
Smakelijk!

Dit recept is 2027 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.