Rijstvelloempias

Een koud voorgerecht van kleine loempia’s gemaakt van rijstvellen en gevuld met o.a. heerlijke rivierkreeftjes. Daarbij een lekkere Thaise saus en smullen maar.
Met dit recept maak je ca. 12 loempia’s.

Voor de saus:
* limoen
*
2 eetlepels suiker
4 eetlepels Thaise vissaus
*
100 ml water
*
1 bosui
* 100 gram rettich
Voor de loempia’s:
*
80 gram mihoen
*
½ komkommer
*
50 gram rettich
*
12 rijstvellen
*
15 gram munt, alleen de blaadjes
*
5 gram koriander, alleen de blaadjes
* 125 gram rivierkreeftjes
*
100 gram taugé

We gaan eerst de saus maken.
Pers de limoen uit en doe het sap in een kom. Voeg de suiker, 4 eetlepels vissaus en het water toe. Roer totdat de suiker is opgelost. Snijd het bosuitje fijn en voeg toe aan de dipsaus. Snij of rasp de rettich fijn en meng met de rest van de vissaus.

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Spoel koud en doe in een kom. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Halveer de reepjes. Snij van de rettich ongeveer dezelfde maat reepjes. Blancheer de taugé 20 seconden in kokend water en spoel direct koud af.
Vul een schaal of diep bord tot halverwege met warm water. Week hierin een rijstvel ca. 30 sec. en leg het op een schone plank of werkblad. Scheur een muntblaadje in stukjes en leg in het midden van het rijstvel met een paar blaadjes koriander.
Leg er wat rivierkreeftjes, mihoen, rettich, komkommer en taugé op en druppel er enkele druppels Thaise vissaus overheen. Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 10 x 4 cm heeft. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.

Maak zo ook de overige rijstvelloempia’s en serveer er een schaaltje met dipsaus bij.

Dit recept is 2129 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.