Groentjessoep van Annick

Annick maakte voor ons deze flinke pan verrassende soep met een zoet smaakje, heel gezond en lekker!

* 5 eetlepels olijfolie
* 1 groene, 1 gele en 1 rode paprika Groentjessoep-van-Annick
* 2 tenen knoflook
* 1 courgette
* 250 gram liefst kastanje champignons
* 3 tomaten
* 300 gram schoongemaakte ui
* 1 eetlepel Provencaalse kruiden
* 4 blokjes kippenbouillon
* Eventueel een bakje Boursin Cuisine: knoflook en fijne kruiden
* 2 liter water
* 1 kopje water

Ook heb je een staafmixer nodig!

Snij de uien fijn, haal de kern uit de knoflook en snij de tenen heel fijn. Was de paprika’s en maak ze schoon. Bewaar van elke paprika 1/8 deel en snij de rest in stukken. Was en snij ook de courgette in stukken. Champignons schoonmaken en doorsnijden. Tomaten ontvellen en fijnsnijden.

Doe de olie in de pan en fruit hierin eerst de ui en knoflook. Voeg dan de paprika’s, courgette, champignons en tomatenstukken erbij en laat alles even lekker aanfruiten. Voeg er een kopje water bij en laat alles ca 30 minuten verder stoven met het deksel op de pan. Maak nu met de staafmixer een mooi glad mengsel van de gestoofde groentjes. Voeg er 2 liter water bij en de kippenbouillonblokjes en laat de soep even trekken en goed heet worden. Nu de kruiden erin en naar smaak wat peper, geen zout, want er zit al zout in de bouillonblokjes!

Snij de overgebleven paprikastukken in héle kleine blokjes. Schep op elk bord wat soep en leg hierin een schepje Boursin. Strooi hierover wat dan de gekleurde kleine paprikablokjes en je hebt een feestelijk bord soep. Smakelijk eten!

Dit recept is 1938 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.