Haringtartaar

 Dit is echt voor de liefhebbers! Een tartaar van verse haring, mmm. Dit recept is ook geschikt voor super verse rauwe zalm of tonijn.

* 4 nieuwe haringen, goed gekoeldHaringtartaar
* 2 eetlepels kappertjes
* 2 lente-uitjes, ragfijn gesneden
* 2 eetlepels crème fraîche
* Stukje komkommer van ca. 12 cm geschild
* 1 eetlepel citroensap
* Peper en zout
* Snufje poedersuiker
* Wat gedroogde dille

Snijd de kommer in de lengte door, verwijder zaden en strooi er zout op, laat 15 minuten staan, spoel de komkommer af, dep droog en snijd de stukken in
piepkleine blokjes.
Zet kappertjes, gesneden lente-ui, komkommerblokjes en crème fraîche 1 uur in de koelkast, haring meteen na aankoop in de koelkast. Snijd de haring ook in kleine blokjes, meng snel alle ingrediënten en breng op smaak met peper, zout en poedersuiker.
Serveer meteen op een toastje of op een sneetjes geroosterd brood.

Dit recept is 3922 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.