Met dank aan kok Ramon Beuk, die aan de basis staat van dit heerlijke hapje. Je kunt ervan genieten als lunchhapje.
Maar ook als voorgerecht, alleen dan heb je wel een hele hap! Misschien kun je het dan wat anders doseren.
* 4 plakjes bladerdeeg
* 500 gram kipfilet in sliertjes
* 2 teentjes knoflook, kern eruit en fijngehakt
* Anderhalve ui, gesnipperd
* 1 gele paprika, in lange reepjes
* 1,5 dl . droge witte wijn
* Halve courgette, in reepjes
* 1,5 dl room
* 50 gram boter
* 1 dl kippenbouillon, mag van blokje
* 3 eetlepels verse basilicum, fijngesneden
Haal de bladerdeegplakjes uit je diepvries en leg ze op je werkvlak om te ontdooien. Begin dan met de oven voor te verwarmen op 200-210 graden. Als de oven warm is steek dan een zo groot mogelijk rondje uit elk plakje bladerdeeg en leg die 10 minuten naast elkaar in de hete oven. Draai dan de temperatuur terug naar 170 graden en bak nog 15 minuten. Draai van de resten van het plakje een stengel en bak die deze 15 minuten ook mee. Bak nu in wat olie één teen knoflook en één ui en bak hierin de kipstukjes gaar. Breng alles op smaak met peper en zout of met wat braad en grillkruiden en blus na enkele minuten af met 1 dl wijn. Voeg nu de courgettereepjes toe en stoof dit nog een paar minuutjes verder. Intussen fruit je in een andere pan de overgebleven ui en knoflook in wat olie; blus dit af met de rest van de wijn en voeg de bouillon toe. Laat dit inkoken tot een halve dl. Haal de pan van het vuur en roer er de boter in blokjes door, de room en de basilicum. Pureer dit wat fijner met de staafmixer.
Snij de bovenkant van de bladerdeeg en vul dit met het groenten-kipmengsel. Hoedje erop en de saus ernaast leggen. Heerlijk, smakelijk eten!!!