Hertenbief met pruim

Een bijzonder gerecht van hertenbiefstuk met een geweldig lekkere saus met
pruimen.

Haal 4 mooie stukjes hertenfilet van ca.150 gram.
Voor de saus:
* 12 gedroogde pruimen zonder pitHertenbief-met-pruim
* 1 dl. Armagnac of cognac
* 2 dl. wildfond
* 1 dl. rode wijn
* 1 eetl. rode port
* volle eetlepel cranberrycompote
* 50 gram gezouten boter

Belangrijk is om te weten dat je de pruimen een dag of tenminste toch 20 uur moet laten weken in de cognac! De cognac verdwijnt helemaal in de dan gewelde pruimen! Lukt dat niet, laat ze dan toch minstens een paar uurtjes weken in de cognac en het komt ook goed want ze zwellen prima op tijdens het inkoken van de saus.

Zoek een mooie sauspan, doe er de gewelde pruimen in, de fond, rode wijn en de port. Kook dit in tot een kwart van de oorspronkelijke hoeveelheid. Deze saus kun je van te voren maken!
Voor het opdienen de saus opnieuw verwarmen, de cranberrycompote erbij doen en afmonteren met ijskoude klontjes roomboter.

Oven op 150 graden voorverwarmen. Het vlees op kamertemperatuur bakken in boter, 2 x 2 minuten (aan iedere kant). Het vlees nu in de oven ca 15 minuten laten rusten.
Opdienen: de hertenbiefstukjes in drieën snijden, op het voorverwarmde bord draperen tegen de aardappel-knolselderiepuree aan (recept kun je vinden onder het hoofdstuk “Bijgerechten”.) Deze puree vormt een mooi contrast met het donkergekleurde vlees. Verdeel de pruimedantensaus er om heen.
Wil je het helemaal verrukkelijk maken dan kun je er een paar zelfgemaakte stoofperen in witte wijn bij serveren. Het recept daarvoor vind je ook bij “Bijgerechten”.
Smakelijk eten!

Dit recept is 5459 keer bekeken

One thought on “Hertenbief met pruim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.