Italiaanse Flappen

Het idee werd geboren toen ik mijn recept van de Pizza rondjes (ook te
vinden op deze site bij Italiaans/pasta)) wilde gaan maken. Maar ik wilde er niet zoveel tijd aan  besteden, dus toen dacht ik om een soort appelflappen te maken van brooddeeg, maar dan met een heerlijke Italiaanse vulling van tomaat en champignons. En lekker dat ze zijn!
Dit recept geeft je 10 Italiaanse Flappen!

* 10 vierkantjes van brooddeeg uit de diepvries (ca 12×12 cm)
* Flinke lepel bloem Italiaanse-Flappen
*400 gram mooi stevige superverse witte champignons
* 1 flinke sjalot
* 2 tenen knoflook
* 1 blikje tomatenstukjes op sap
* 2 eetlepels verse peterselie of 1 eetlepel gedroogde
* 2 theelepels gedroogde Mediterraanse kruiden
* Halve tablet kruidenbouillon of 1 theelepel kruidenbouillonpoeder
* Olijfolie
* 1 bol mozzarella van 125 gram
* Peper en zout
* Eventueel een doosje Johma Coleslaw of een andere frisse salade van kool

Verder nodig een oven, een ovenschaal en een deegroller.

Haal de plakjes uit de diepvries en leg ze naast elkaar op je werkblad om te ontdooien, dat gaat vrij snel. Snij de sjalot fijn, halveer de knoflooktenen en haal de kern eruit. Snij deze ook zeer fijn. Bak dit in wat olijfolie licht aan, zorg dat het niet verbrand! Maak intussen de champignons schoon en snij ze in mooie dunne plakjes, echt dun! Gooi ze bij de sjalot en bak ze lekker mee. Kruiden met peper en zout en als ze gaar zijn de tomatenstukjes uit blik erbij doen. Ook de andere kruiden nu toevoegen en de bouillonblok of poeder. Hou dit warm, maar laat het niet verder bakken. Snij de rol mozzarella in dunne plakken, je moet er minstens 10 plakjes uithalen!
Verwarm je heteluchtoven voor op 200 graden en een andere oven op 220 graden. Strooi wat bloem over je werkblad en leg er een deegplakje op. Rol het wat uit met de deegroller zodat het ietsje groter wordt. Leg in het midden nu enkele eetlepels van het tomaten-champignons mengsel en daarop een plakje mozzarella. Strijk wat water aan de rand van het deegplakje en vouw het dicht met 2 punten naar elkaar toe. Druk met je vingers de randen goed op elkaar en leg de flap op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
Leg zoveel flappen op je plaat als er ruimte voor is en zet de plaat dan in de voorverwarmde oven zo ongeveer 20 minuten. Misschien moet je nog een rondje bakken, want 10 flappen, dan mag je wel een flinke oven hebben. Serveer de flappen met wat salade, dat is lekker fris er bij.

Ik denk dat je van de geur die uit je oven komt flinke trek krijgt, dus ik wens je buon appetito!

Dit recept is 4316 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.