Lasagne met spinazie

Ik ben een liefhebber van mooie lasagne, je krijgt meestal de traditionele
met gehakt, tomaat en bechamelsaus. Deze is heel verrassend lekker door de
combinatie van smaken, probeer maar gauw!

* 1 pond rundergehakt Lasagne-met-spinazie
* 1 ui, fijngesnipperd
* 1 teen knoflook, kern eruit en heel fijn gesneden
* 1 theelepel gedroogde oregano
* Een dessertlepel bouillonpoeder
* Blikje gepelde tomatenblokjes of tomatenpulp( 400 gram )
* 250 gram verse lasagnevellen
* 1 doos met blokjes spinazie uit de diepvries
* 250 gram mascarpone
* Scheut koffiemelk
* 100 gram oude geraspte kaas, liefst Pecorino (gietenkaas) of Parmezaanse (kaas van de koe)
* Een ovenschaal van ca 22 x 28 cm

Ontdooi de spinazieblokjes en verwarm de oven voor op 200 graden. Fruit de uisnippers een paar minuten in wat olie en doe er dan de knoflook en oregano bij. Bak hierin het gehakt rul en gaar. Doe de tomatenblokjes en de bouillonpoeder erbij, maak het op smaak met peper en zout en laat alles zacht een minuut of 5 bakken.
Sla de mascarpone los met een scheut koffiemelk en wat peper en zout.
Neem een ovenschaal en schep 1/3 van de gehaktsaus in de schaal. Leg hierover lasagnevellen en daarop 1/3 van de spinazie en daarop weer 1/3 van de mascarpone. Kruid dit met wat peper en zout. Nu weer een laag lasagnevellen en 1/3 van de gehaktsaus. Ga zo door tot alles op is. Eindig met een laag pasta met daarover gehakt.
Strooi hier nu de geraspte kaas overheen. Dek de schaal af met alufolie en zet hem midden in de oven. Na 20 minuutjes de alufolie verwijderen en nog 15 minuutjes terugzetten in de oven voor een mooi bruin kleurtje!

Buon appetito!

Dit recept is 2340 keer bekeken

Één reactie op “Lasagne met spinazie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.