Kalfswang om te zuigen

Kalfswang-om-te-zuigenKijk, draadjesvlees dat lusten we allemaal wel, maar als je kalfswang stooft, dan heb je echt draadjesvlees om te zuigen!!!! En dan die smaak! Een echte delicatesse, zonder meer. Je moet wel even bij je slager tijdig bestellen, want dit vlees is niet altijd op voorraad, zeker niet vers. Neem rustig de tijd, dit is waarlijk slowfood!

* 1 kilo kalfswang, er valt veel vet af, dus dan hou je vlees over voor 4 personen
* Lekkere klont boter
* Scheut olijfolie
* 8 kerstomaatjes, doormidden
* 4 tenen knoflook, niet schoongemaakt, doormidden en iets geplet
* 2 sjalotten in vieren
* 2 laurierblaadjes
* Tak rozemarijn
* Flink glas rode wijn
* 0,8 dl bouillon
* Bindmiddel
* Cranberry saus of jam

Laat in een stevige pan met dikke bodem de boter en olie warm worden tot het zacht bruist (niet bruin!). Bak hierin de kalfswangen mooi bruin met erop wat peper en zout. Voeg vervolgens de tomaatjes, knoflook, sjalot , laurier en rozemarijn toe, even op hoog vuur en dan afblussen met de rode wijn. Laat dit ca. 10 minuutjes zacht pruttelen. Doe nu alles in een kleinere pan en voeg zoveel bouillon toe dat alles goed onderstaat. Laat dit minimaal 3 uur stoven op laag vuur en voeg als het vocht wat verdampt en weer wat bouillon bij.
Haal het vlees uit de pan als het zo gaar is dat het bijna uit elkaar valt, zeef de jus en doe hier wat cranberrysaus of jam in voor een klein zoetje. Binden en het vlees terug doen in de pan, zodat het lekker warm blijft op laag vuur.

Heerlijk met wat frisse spruitjes en een lekkere aardappel die dol is op de jus!!!!

Dit recept is 10876 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.